Bitterzoet Chocolade

cacao & co

Proeverij

Ondanks de hoge consumptie aan chocolade, weten we er eigenlijk maar bitter weinig vanaf…

Daarom biedt Bitterzoet proeverijen aan waarbij je alles leert over de geschiedenis en de productie van chocolade. De cacaoboon, het land van herkomst en de manier van verwerken bepalen immers de smaak en de kwaliteit van de chocolade.

Maar vooral: je proeft van uiteenlopende types chocolade en leert zo je eigen voorkeur kennen. Wie weet of je liever de sterke Forastero proeft, of eerder de zachte Criollo? Hou je van chocolade uit Madagascar omwille van zijn typische smaak of smelt je helemaal weg voor de Chuao-boon uit Venezuela? Op een proeverij kan je ze proeven, vergelijken en ontdekken.

De chocolade die je bij Bitterzoet proeft is van hoogstaande kwaliteit, organisch geteeld en eerlijk verhandeld. Al dit lekkers gaat vergezeld van een bijpassend biertje, wijn of rum.

Bitterzoet biedt de volgende proeverijen aan:

  • Je kan een chocoladeproeverij voor thuis reserveren. Een avondvullende proeverij wordt verzorgd vanaf 10 personen en kost €25 per persoon.
  • Je kan een proefsessie in Specialty Bar ANNA, te Leuven, bijwonen.
  • Op aanvraag worden er ook tastings op maat verzorgd. Er kan bijvoorbeeld toegespitst worden op boonsoort, origine of cacaogehalte. Ook een ‘foodpairing’ behoort tot de mogelijkheden.

Proef en geniet nog meer dan tevoren van chocolade!

Met al je vragen over proeverijen kan je terecht bij julie@bitterzoetchocolade.be

 

proeverij

Comments

  1. Anya De Rop says:

    Ik kan sinds deze zomer geen chocolade meer eten omdat er soya lecithine in zit. Ik ben intollerant voor soya maar super gek op chocolade! Het is niet gemakkelijl om dit te aanvaarden.
    Hebben jullie een oplossing voor mij?

Leave a Reply

Your email address will not be published.