Bitterzoet Chocolade

cacao & co

Pralus

François Pralus is de zoon van een zeer gekende patissier en ging in de loop van zijn eigen carrière naast patisserie ook de klemtoon leggen op chocolade. Maar niet zoals vele patissiers chocolade bewerken. François wilde zelf chocolade maken en dan nog enkel van hoogstaande cacao. Zo bouwde hij een eigen plantage uit en gaat hij zelf cacao screenen op kwaliteit op verschillende plantages, vooraleer aan te kopen. Het familiebedrijf van Pralus is gevestigd in Roanne, nabij Lyon. Elke origine is typerend, maar alle repen van Pralus hebben een grote smeuïgheid en aangenaam zacht mondgevoel.


100 gram Madagascar omhuld

ChPistachios
Price:   5,00
Heerlijk licht geroosterde cacaobonen met ’n laagje chocolade uit Madagascar. Als je houdt van een pinda of amandel met een laagje rondom zal deze pure smaak van cacao je ook goed vergaan.
 

Pralus, Tropische Piramide

PRALUS-tropical-pyramid
Price:   5,50
Het vlaggenschip van het huis Pralus.
Een selectie van repen van 's werelds 10 grootste jaargangen: Papua, Indonesië, Sao Tomé, Trinidad, Venezuela, Tanzania, Ghana, Madagascar, Colombia en Ecuador.
 

Pralus, Mélissa 45%

PRALUS-Mel45
Price:   5,50
Dit is een melkchocolade van 45%, een hoog percentage cacao voor een melkchocolade (het gemiddelde is ongeveer 30%). Onze Melissa heeft veel afficionados omdat het zo gebalanceerd en stroperig is vanwege de honing en carameltonen. 
Bean-type: Criollo
 

Pralus, Venezuela 75%

PRALUS-Venez75
Price:   5,50
Onze cacao komt van Barlovento, ten oosten van Caracas, met uitzicht op de Caribische zee. Dit is een regio met kleine dorpen en cacaocollectieven. Hier vind je voornamelijk Trinitario-bomen en deze cacao staat daarom bekend om zijn zoetheid en bloemige aroma's.
 

Pralus, Sāo Tomé 75%

PRALUS-SAOTOM75
Price:   5,50
De eilandculturen van Sāo Tomé en Principe spannen samen om een chocolade te produceren die zowel intens als uitgesproken van smaak is, heel anders dan wat meestal in Afrika wordt gevonden.
Dit is het resultaat van de genetische zuiverheid van de bomen.
 

Pralus, Papoua 75%

PRALUS-Papu75
Price:   5,50
Papoea-Nieuw-Guinea ... een uitgestrekt gebied met vulkanische grond en wilde cacaobomen van het Triniatrio-type.
Pralus beschouwen we deze bar niet alleen aromatisch, maar ook charismatisch.
 

Pralus, Cuba 75%

PRALUS-Cuba75
Price:   5,50
Dit is misschien je laatste kans om Cubaanse chocolade te proberen die in Europa is gemaakt vanwege een verbod op export van cacaobonen uit Cuba.
Pure schaamte, want deze chocolade zal je verrassen. Sluit je ogen en denk aan Cuba, koffie, sigaren en rum ...
 

Pralus, Colombië 75%

PRALUS-Colom75
Price:   5,50
Deze Colombiaanse bar is de perfecte starter voor iemand die nieuw is in de wereld van de donkere chocolade.
Het is moeilijk te geloven dat het een pure chocolade van 75% is.
Deze chocolade heeft een gebalanceerde zoetheid en rondheid die doet denken aan butterscotch.
 

Pralus, Le 100%

PRALUS-100
Price:   5,50
Onze 100% reep is chocolade in zijn puurste vorm. Dit betekent dat er geen suiker aan is toegevoegd, het is pure cacaopasta.
Gemaakt van dezelfde hoogwaardige cacaobonen als onze bar in Madagascar (Sambirano-vallei), de extra lange conche-tijd geeft rondheid en weelderigheid aan deze balk met ultrahoog percentage.

TIJDELIJK UITVERKOCHT
 
 
Comments are closed.