Pralus

François Pralus is de zoon van een zeer gekende patissier en ging in de loop van zijn eigen carrière naast patisserie ook de klemtoon leggen op chocolade. Maar niet zoals vele patisiers chocolade bewerken. François wilde zelf chocolade maken en dan nog enkel van hoogstaande cacao. Zo bouwde hij een eigen plantage uit en gaat hij zelf cacao screenen op kwaliteit op verschillende plantages, vooraleer aan te kopen. Het familiebedrijf van Pralus is gevestigd in Roanne, nabij Lyon. Elke origine is typerend, maar alle repen van Pralus hebben een grote smeuïgheid en aangenaam zacht mondgevoel.

pralus

 

100 gram Madagascar omhuld

Price:   5

Heerlijk licht geroosterde cacaobonen met ’n laagje chocolade uit Madagascar. Als je houdt van een pinda of amandel met een laagje rondeom zal deze pure smaak van cacao je ook goed vergaan.

 

Colombia 75 %

colombia
Price:   5.5

Een winterse chocolade, vol en donker, met hints van koffie en karamel. Deze reep is uitzonderlijk zacht en smeuïg. Je kan bijna niet geloven dat het een chocolade is van 75 %.

 

Papoea 75%

papua
Price:   5.5

Papoea is de nieuwe hit! Elke zelf respecterende chocoladehipster legt een reepje Papoea op de zondagse brunchtafel. De cacao wordt verbouwd op vulkanische ondergrond en is van het Trinitariotype. Het is een heftige chocolade met een hoge aciditeit, toetsen van leder, hout en rijp fruit.

 

 

 

Melissa 45%

melissa
Price:   5,5

De verwennerij voor de melkchocoladeliefhebber, zijdezacht en intens, van de criollo uit Maleisië. Caramel, honing en vanille zijn de hoofdtoetsen, zonder te zoet ze worden. Ongezien uitgebalanceerd snoepgoed!

 

Tropische Piramide

pyra
Price:   5.5

10 verschillende originechocolades van Pralus, 75% cacao, identiek recept, alleen de origine van de cacao is anders. Leuk om naast elkaar te proeven en de verschillende origines te leren herkennen.

 

';