Original Beans

Original Beans combineert de productie van een unieke serie top-chocolades met natuurbescherming. Elke reep van Original Beans chocolade begint met originele cacaobonen die op verantwoorde wijze worden geoogst in de regenwouden van de Boliviaanse Amazone, Ecuador’s Esmeraldas regenwouden, langs het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo, en aan de uitlopers van de Peruviaanse Andes.

Kauffman toont hoe je met zorg voor je omgeving één van de allerbeste chocolades kan maken. Voor hem is de sleutel van kwaliteitsgarantie duurzaamheid. Goede chocolade kan je enkel verzekeren wanneer de bodem rijk is, je land zorgzaam bewerkt en de cacao correct verwerkt.

original

Philipp Kauffman, oprichter van Original Beans.

 

Beni Wild Harvest

beni
Price:   5

Bolivia, Beni regio, amazonegebied
66 % Beni Wild cacao, 24 uur geconcheerd
Smaaknotitie: Mild, vriendelijk. Zongedroogde cranberries, meloen, tropisch fruit. Hints van jasmijnthee.
Deze cacao groeit in het wild op eilandjes in een gebied ter grote van Nederland in de amazone. De vruchten en bonen zijn klein en zeer fijn. De boeren plegen nauwelijks onderhoud aan het gewas en varen van eilandje naar eilandje om de cacao te oogsten.

 

Esmeralda, melk en n korreltje zout

esmerzlda
Price:   4

Ecuador, kustgebied Esmeraldas
42% biologisch geteelde Arriba Nacional cacao, 50 uur geconcheerd (longconch)
Smaaknotitie: Volle, romige melkchocolade. Honing, licht gezouten caramel. Hints van rood zomerfruit en kruiden.

 

Cru Virunga

congo
Price:   4

70% biologisch geteelde forastero cacao, 20 uur geconcheerd
Smaaknotitie: Ronde, intense smaak met veel rood fruit. Morellen, zwarte bessen, licht gerookte tabak.
De cacao wordt geproduceerd door kleine producenten rond het Virunga Nationaal park in Oost Congo. In dit park huizen de laatste berggorilla’s. De laatste drie jaar heeft de cacaoproductie daar tot een verdubbeling van het inkomen van 13.000 huishoudens bijgedragen en is de ontbossing met 50% gereduceerd.

 

';