Menakao

Cacao uit Madagascar ontzettend gegeerd en behoort bij veel chocolademakers tot de vaste waarden. De hoge aciditeit en rode kleur maken cacao uit Madagacar zo typerend. Het wordt niet voor niets het rode eiland genoemd. De kleur van de bodem herken je werkelijk in de boon en soms ook in de chocolade.
Menakao werkt vanuit Madagascar zelf, ze selecteren bonen van de Millot plantage in de Sambirano Valley, in het noorden van het eiland.

De chocolade wordt gemaakt bij de fabriek Cinagra, die net iets buiten de hoofdstad Antananarivo is gevestigd. Zij maken sinds 2006 chocolade.

De makers omscrhijven je graag hoe je fijnproeversgewijs chocolade eet.
menakao-logo-500

 

Menakao 72%

menakao72
Price:   5

Opvallend hoge zuurtegraad en geeft snel een rijk pallet vrij voor een donkere chocolade. Je kan er vrij makkelijk rode bessen in herkennen. De cacao van Menakao is gekend en gegeerd. Ook Akkesons en de Amerikaanse chocolademaker Patric werkten eerder met hun cacao.

 

 

Menakao 80%

menakao80-1-800-400x400
Price:   5

Opnieuw hoge zuurtegraad, maar het erg hoge cacaopercentage maakt deze chocolade bijzonder krachtig en toch rijk. Mensen die houden van hoge cacaopercentages zijn vaak tuk op deze reep.

 

 

';