Coup de Chocolat

dscf8138

Coup de Chocolat is een project waar ikzelf, Isabelle van Bitter Zoet de helft van ben… heel trots op dit blinkend nieuwe chocolademerk.

 

Een half jaar kenden we elkaar.

We bezochten cacaoplantages in Colombia.

Stiekeme verlangens werden uitgesproken.

Om niet zomaar een zoveelste chocolade te maken.

Om de zaken anders aan te pakken.

Met respect voor de producenten.

Met nederigheid tegenover de natuur.

Met een uitgesproken voorliefde voor smaak.

En de strikte keuze voor ecologisch.

Vrij van label maar met een transparantie die de beste en zuiverste kwaliteit garandeert.

Gusta

Price:   5€

dscf8102

Als invoerder van Cacaosuyo was Isabelle al vertrouwd met de heerlijke cacaovariëteit die terug te vinden is in Piura, een regio in het noordwesten van Peru. Daar groeien geen alomtegenwoordige cacaoklonen, maar criollobonen die zich onderscheiden door hun uitzonderlijke witte kleur en hun eigenzinnige smaak. Ze bezocht er plantages en sprak er met hen die de dagelijkse zorg voor de vruchten op zich namen. Vol bewondering keek ze toe hoe de boeren erin slaagden om de bomen met eeuwenoude trucjes en doorgedreven boslandbouw gezond te houden. Het soort cacao dat er groeit, gedijt er al honderden jaren en put de bodem niet uit, in tegenstelling tot het soort cacao waar wij mee vertrouwd zijn. De omliggende gewassen zorgen voor een gezonde bodem en dat is essentieel om lekkere cacao te verkrijgen.

Toen we samen besloten om chocolade te gaan maken, waren de bonen uit Piura een vanzelfsprekendheid. Wij geloven in eerlijke landbouw waarbij de boeren de grote helden zijn die met veel respect voor de natuur hun plantages verzorgen. De (h)eerlijke vruchten die zij produceren, rechtvaardigen de hogere prijzen die ze krijgen. We hopen dat het voor hen zal volstaan om de cacaostiel te blijven beoefenen, net zoals we hopen dat u het verschil zal proeven met conventionele chocolade. In onze idealistische onbezonnenheid zijn we ervan overtuigd dat ecologie, eerlijke handel en smaak onlosmakelijk met elkaar verweven zijn.

Voor Gusta gingen we aan de slag met deze bonen en creëerden we een chocolade die enkel bestaat uit cacao (70%) en biologische rietsuiker. Geniet ervan!

 

 

 

 

 

';