Blanxart

Blanxart is 1 van de oudste originechocolademakers en gevestigd in Barcelona. Sinds 1954 maken zij chocolades uit verschillende regio’s en ze gebruiken ook nog wonderlijk antieke toestellen van een oerdegelijke kwaliteit.

winowwerblanxart

72% Dominicaanse republiek mét AMANDEL

Price:   6€

dominicaanse-republiek-chocolade-blanxart-72-biologisch

Organische cacao van de Criollo en Trinitariovarieteit, afkomtig van een coöperatieve in San Cristobal. Een chocolade met een fruitige toets die zich mooi laat combineren met de amandel.

 

Brasil 76%

Price:   6

blanxart-76-brasil

Deze chocolade is gemaakt van organische cacao uit het Amazonewoud. De Trinitariocacao uit deze streek is gekend om haar zachte aromas. De reep begint  met een bittere toets, maar slaat daarna om naar zachte aroma’s. Je kan er een opvallende hazelnotensmaak in herkennen, gedroogd fruit, een beetje honing. Een reep die donkere chocolade niet alleen als diep bitter laat smaken.

 

Congo 82%

Price:   6€

Deze chocolade heeft een bijzonder hoog cacaopercentage en toch blijft hij heel mild.  Je vindt aroma’s van hout en noten terug, maar je vindt geen bittere nasmaak op het einde. Hij smelt zacht wegblanxart_-_congo

 

 

';