Åkesson’s

akkesonsBertil Åkesson weet waar hij zijn bonen vandaan haalt: de meeste cacao teelt hij op eigen plantages op Madagascar en in Brazilië. Daarnaast koopt hij van kleine boeren op Bali en werkt hij met een plantage in Brazilië.

Naast pure repen creëert hij bijzondere combinatie met o.a. verschillende pepers.

 

 

 

 

Åkesson’s Bali

akesson bali
Price:   5

Indonesië, West Bali, Melaya regio, Sukrama farms
75% forastero cacao
Smaaknotitie: krachtige, duidelijke cacaosmaak met enige kruidigheid.

 

Price:  P.O.R.
 

Åkesson’s Brasil

akkesons bali
Price:   5

Brazilië, Bahia, Fazenda Monte Alegre
75% “parasinho” forastero cacao
Smaaknotitie: Fijne, stevige cacaosmaak aan de start. Tonen van hout, tabak en fruit

 

Åkesson’s Madagascar

akesson brasil
Price:   5

Noordwest Madagascar, Sambirano vallei, Ambolikapy plantation
75 % criollo cacao, biologisch gecertificeerd
Smaaknotitie: Robuust, fruitig, citrus, rode bessen. Zeer fijne structuur, prettig op de tong.

 

';