Originechocolade op bestelling

Net als vele andere producten ondervond chocolade de gevolgen van de industriële revolutie.

In het Andesgebergte en omstreken kende de cacaoplant heel wat variëteiten. Na de kolonisatie van Zuid-Amerika kwam cacao naar Ghana en Ivoorkust om op grote schaal te worden verbouwd. Vandaag zorgen deze landen samen met Nigeria en Kameroen voor ruim 70 % van de wereldproductie. De wildgroei aan variëteiten is er omgevormd tot een monocultuur van één cacaosoort, de sterkste en dus commercieel veiligste. Deze soort bepaalt wereldwijd de smaak van chocolade, de smaak die iedereen herkent. Een flink geroosterde, eerder bittere cacaoboon.

Nochtans kan chocolade erg veel verschillende smaken herbergen. Dat toont originechocolade. Afhankelijk van de plek waar de cacao groeit, maak je kennis met een ontzettend grote diversiteit aan cacaosoorten, aan chocoladesmaken. Een rijke bodem geeft een gezonde plant een even rijke smaak. En aangezien cacaoplanten tot 20 breedtegraden boven en onder de evenaar gedijen, en elk continent een scala aan bodemsoorten bezit, is de verscheidenheid in smaak eindeloos.

Gelukkig zijn er veel gezonde plantages, waar zorg voor de bodem, toewijding bij het kleinschalige productieproces en een onpeilbare passie voor het vak ongezien lekkere chocolades opleveren.

Bitterzoet biedt een uitzonderlijk groot assortiment aan dit soort chocolades.

Als je dacht geen chocolade te lusten, maak dan meteen kennis met de échte smaak van cacaobonen. En als je nu al chocoladeliefhebber bent, zal je na Bitterzoet je liefde voor cacao alleen maar verdiepen.

Kortom, de chocolade van Bitterzoet stelt niemand teleur!

 

';